Poljaci tvrde: Fanatični navijači Sarajeva u akciji

Poljaci tvrde: Fanatični navijači Sarajeva u akciji

Edmir Škorić

Dan uoči utakmice dogodili su se prvi sukobi između navijača Sarajeva i Lecha.

Pisali smo već da je “grupa stranih navijača” imala incident u ulici Sarači u centru Sarajeva. Jasno, riječ je o navijačkom okršaju dan pred utakmicu drugog pretkola Lige prvaka.

Poljski mediji navode kako su “navijači Sarajeva poznati po svom fanatizmu” i da su od samog žrijeba ‘nabrijani’ za utakmicu.

“Dio poljskih navijača se u Sarajevu pojavio ranije, u ponedjeljak navečer, i odmah su se dogodili sukobi”, piše Sportowefakty.pl.

Na jednom navijačkom forumu u Poljskoj se vodi rasprava o čitavom događaju, te se navodi kako je “30 članova Hordi zla napalo grupu Lechovih navijača koji su došli dan ranije u Sarajevo”.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno je 21-godišnji navijač Lecha incijala P.O. zadobio povredu nakon što je uboden nožem, ali je pušten iz bolnice na kućno liječenje. 

Za sada su sve to nezvanične informacije i ne treba ih uzimati zdravo za gotovo, posebno ne ako znamo da ih objavljuju mediji u Poljskoj, no do sukoba je došlo i nažaost obistinilo se ono što je danima najavljivano od strane mnogih bh. medija...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.