"Ne poznajem kukavice kao što su igrači reprezentacije Poljske! Kad bi imali mu*a da..."

Poljski novinar otvoreno

"Ne poznajem kukavice kao što su igrači reprezentacije Poljske! Kad bi imali mu*a da..."

Eldar Ganibegović

Početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta igrati u Njemačkoj je sve bliže, no u Poljskoj se još uvijek ne stišava bura nastala nakon povratka iz Katara gdje se u novembru i decembru održalo Svjetsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Poljske je u Kataru ostvarila najveći uspjeh u posljednjih 36 godina plasmanom u osminu finala Svjetskog prvenstva, odnosno među 16 najboljih selekcija svijeta.

Tamo ih je zaustavio tadašnji prvak, a sada viceprvak svijeta, selekcija Francuske. Po povratku s Mundijala u Poljskoj je uslijedio skandal vezan za bonuse reprezentativcima.

Sve je otišlo tako daleko da je došlo do razilaženja mišljenja Lewandowskog i sada već bivšeg selektora, Czeslawa Michniewicza. Poljski mediji pisali su da je navodno Lewandowski dao ultimatum PZPN-u da se neće odazivati na pozive dok je on selektor.

Nedugo nakon toga selektor je smijenjen, a na njegovo mjesto stigao je bivši selektor Grčke i Portugala, Fernando Santos, koji će nastojati s Poljskom otići i na predstojeći EURO.

Skandal o bonusima još uvijek u Poljskoj nije završen, a sada je jedan tamošnji novinar kazao kako nije nigdje vidio kukavice veće od reprezentativaca svoje zemlje.

Oglasi

"Recite mi, jeste li se osjećali neugodno zbog skandala s bonusima?" upitao je u jednom trenutku novinar poljskog GOAL-a svog kolegu.

"Znate šta, ne, razveselila me jer je to bila moja vijest", naasmijao se Szymon Jadczak, istraživački novinar Wirtualne Polske , pa dodao ozbiljnijim tonom: "Vjerojatno bi mi bilo neugodno zbog ovog skandala da ne znam kakvi su fudbaleri.

Odmah mogu otkriti jednu stvar: prije izbijanja ovog skandala, ali i nakon izbijanja, kontaktirao sam nekoliko predstavnika Poljske. I ja tu službeno mogu reći da ne poznajem takve kukavice kao što su igrači poljske reprezentacije.

Upoznao sam mnogo ljudi u Poljskoj koji se bave raznim profesijama, ali ovako nešto nikada nisam vidio. Kukavičluk među poljskim igračima trebao bi biti jedna od njihovih glavnih značajki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Krenimo od toga da bi ovaj skandal umro u startu da su igrači rekli da ne žele novac od poljske države. Kad bi imali mu*a samo reći: "Mi smo milioneri, dajte ta sredstva da pozovete na telefon za psihički bolesnu djecu, jer imamo rekordan broj samoubistava ili, ne znam, da prehranite djecu na istoku.

Podsjetimo, još tijekom Svjetskog prvenstva Wirtualna Polska je objavila da će prolazak grupe Roberta Lewandowskog i društva na Svjetskom prvenstvu biti nagrađen ogromnim bonusom, što je prije početka Mundijala obećao premijer Mateusz Morawiecki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi