Jasmin Burić nakon 10 godina napušta Lech Poznan
Zeničanin je jedna od ikona kluba iz Poljske posljednju deceniju, te će njegovo ime sigurno biti upisano zlatnim slovima u analima jednog od najvećih klubova u ovoj zemlji

Zeničanin na kraju sezone odlazi iz Poljske

Jasmin Burić nakon 10 godina napušta Lech Poznan

D. Kurbegović

U poljskoj Ekstraklasi završen je regularni dio prvenstva, a sada se ekipe dijele u dvije grupe po osam ekipa, koje se bore za Evropu, te grupu za ispadanje. 

Ekipa Lecha iz Poznana za koju nastupa naš internacionalac Jasmin Burić igrat će u grupi gdje je najboljih osam ekipa u ligi. Bivši golman Čelika i ove sezone je standardan na golu ovog kluba, a zanimljivo da je danas odlučio da nakon što mu istekne ugovor na kraju sezone i definitivno napušta ekipu u kojoj je proveo više od 10 godina.

"Nakon 10, 5 godina vrijeme je da kažem zbogom, želim da se zahvalim svojim saigračima s kojima sam nosio dres Lecha sve ove godine. Naravno želim se zahvaliti svim trenerima, osoblju kluba, navijačima, medijima i svima ostalim s kojima sam imao korektnu saradnju. Mogu kazati da su mi ove godine brzo prošle, bilo je dosta lijepih trenutaka i ne žalim ni za jedan trenutak koji sam proveo ovdje. Ovo nije zbogom, nego samo pozdrav i vidimo se ubrzo", napisao je Burić na svom profilu na Instagramu.

Ovaj čuvar mreže nakon što je prošao sve omladinske kategorije Čelika i s timom s Bilinog polja igrao u Evropi, početkom 2009. godine prešao je u poljski Lech Poznan. U ovom klubu osvojio je dvije titule prvaka države, jedan Kup, te tri Superkupa Poljske. Više puta izabran je za najboljeg golmana lige. Za Lech je upisao 210 nastupa i sigurno da će se njegovo ime dugo pamtiti u klubu i navijačima.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Burić je inače prošao sve reprezentativne selekcije BiH, te je za A-selekciju naše zemlje upisao i dva nastupa. Biće interesantno pratiti, gdje će svoju karijeru nastaviti ovaj sjajni 32-godišnji čuvar mreže, koji još sigurno ima dosta toga za pokazati na klupskom, ali i reprezentativnom nivou.

Top Komentari

nickizedostizeko
Libe dolazi u svoj Čelik da s tobom sljedeće sezone napadamo titulu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi