Polufinalista Kupa BiH donio odluku da istupi iz lige

U sukobu sa FSRS

Polufinalista Kupa BiH donio odluku da istupi iz lige

U nastavku sezonu sudionik 1. lige Republike Srpske definitivno neće biti Sloga iz Gornjeg Crnjelova.

Klub koji je prošle sezone važio za 'malo sportsko čudo iz sela u Semberiji' tokom ljetne pauze doživio je zaokret u svojoj politici. Imena poput Joce Stokića, Vukašina Benovića..., zamijenjena su igračima iz omladinskog pogona, što se osjetilo i na rezultatima.

U uvodna dva kola Sloga je ubilježila poraze s gol razlikom 0:18, a zbog nezadovoljstva sistemom koji vlada u samom prvenstvu u ovom timu odlučili su da 'dignu sidro' i napuste 1. ligu Republike Srpske.

"Vjerujemo da će svi istinski ljubitelji fudbala, baš kao i mi, osjetiti jedno veliko razočarenje i tugu. Tako se osjećamo i mi, dok odustajemo od svojih snova. Duboko u sebi nadamo se da je to samo trenutno", poručili su iz Sloge navodeći da prvenstvo neće igrati sve dok je na čelu prvenstva trenutna postava ljudi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Predsjednik Zlatko Krbanjević koji je imao ogromna ulaganja u ovaj klub ostat će i dalje na toj funkciji, vjerujući da će se stanje u godinama koje dolaze promijeniti.

U prošloj sezoni Sloga je, podsjetimo, vodila bitku s Borcem za Premijer ligu, a u Kupu Bosne i Hercegovine dogurala je do samog polufinala.

Top Komentari

Metropoljac
Premalo je 10 klubova. Ovo ne valja 5 para
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi