Pometnja u svlačionici Rome: Koji igrači bojkotuju Di Francesca?

Meč odluke za italijanskog trenera

Pometnja u svlačionici Rome: Koji igrači bojkotuju Di Francesca?

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome u srijedu navečer igraju u gostima protiv Porta revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka.

U prvom susretu ovih rivala na Olimpucu slavila je ekipa Rome sa 2:1, ali je jasno da Porto ima veoma dobre šanse da se na kraju nađe u narednoj rundi zbog gola u gostima.

Također, Roma je pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu, a to se posebno odnosi na trenera Eusebija Di Francesca za kojeg bi to mogao biti posljednji meč na klupi rimskog kluba ukoliko ne uspiju izboriti plasman u četvrtfinale.

Di Francesco je prošle godine Romu vodio čak do polufinala kada su u četvrtfinalu napravili senzaciju i izbacili Barcelonu. No, Vučici ove sezone ne ide baš najbolje i sve glasnije su priče da bi Di Francesco mogao dobiti otkaz ako Roma ispadne od Porta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, italijanski mediji prenose da Di Francesco nema baš najbolju atmosferu u svlačionici jer su neki fudbaleri otvoreno poručili da su protiv njega. Navodno, pojedinci ga čak i bojkotuju, te se nadaju da će on dobiti uskoro otkaz.

O njegovim nasljednicima se uveliko špekuliše, a svima je odavno poznato da je prva želja Rome bivši trener Chelseaja, Antonio Conte.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
On ne vidi dobro. Čovjek nosi naočare. Slijep je. Treba ga otjerati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi