Pomutnja u Rumuniji zbog Pascana: Ipak je imao pravo igrati

Unatoč kartonima protiv Portugala

Pomutnja u Rumuniji zbog Pascana: Ipak je imao pravo igrati · Ekskluzivno

E. Škorić

Rumunija je danas s 2:0 pobijedila Bosnu i Hercegovinu u susretu kvalifikacija za EP za igrače do 21 godine.

Rumunija je ovom pobjedom zakoračila na Evropsko prvenstvo, nama po svemu sudeći ostaje žestoka borba u Portugalu za drugo mjesto i baraž.

Međutim, dosta polemike izazvao je danas nastup rumunskog nogometaša Alexandrua Pascana, koji je protiv Portugala prije nekoliko dana dobio dva žuta kartona.

Naša delegacija je na čelu s direktorom za sport Elmirom Pilavom odmah reagovala i poslala upit, ali u toku utakmice je odmah dobila na uvid odluku UEFA-e, koja je poručila da je Pascan imao pravo nastupa danas, s obzirom da se suspenzija prenijela na igrača Ionut Nedelcearua.

"Pascanuu su izbrisani kartoni i disciplinski postupak protiv njega je poništen, a suspenzija se prenijela na igrača Ionut Nedelcearu", saopšteno je iz UEFA-e.

Dakle, kartoni su pogrešno upisani, Pascanu je imao pravo nastupa protiv BiH i tu je sve čisto. Rumunija je slavila s 2:0 i neće biti nikakvih sankcija, jer nema razloga za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi