"Ponašanje Kjosevskog je nedopustivo, nije smio kupovati alkohol nakon takvog meča"
"Sve ono za zbog čega je pokrenut postupak protiv Kjosevskog je 100 posto istinito, jer je osoba koja je to prijavila odana klubu odnosno radi u klubu", tvrdi Odović.

Milomir Odović pred sutrašnji duel protiv Čelika

"Ponašanje Kjosevskog je nedopustivo, nije smio kupovati alkohol nakon takvog meča"

Trener Željezničara Milomir Odović govorio je na današnjoj press konferenciji pred sutrašnji susret na Grbavici protiv Čelika.

Željo će dočekati Čelik u susretu 13. kola Premijer lige BiH, a Odović se između ostalog dotakao suspenzije golmana Vedrana Kjosevskog, odabiru novog kapitena, šansama protiv Čelika...

"Incident sa našim golmanom se desio poslije utakmice. 100 posto je istinit, jer je osoba koja je to prijavila odana klubu odnosno radi u klubu. Neću da ulazim u to šta se događalo, ali neposredno nakon meča takvo ponašanje zaslužuje pokretanje disciplinskog postupka. Tako želimo pokazati da smo ozbiljan klub. To je odluka stručnog štaba i uprave kluba. S obzirom na to šta je uradio, Kosevski neće biti u konkurenciji do kraja disciplinskog postupka".

"Sama činjenica da se govori o kupovini alkohola poslije ovakve utakmice govori da se treba pokrenuti disciplinski postupak", dodao je Odović i nastavio:

"Nedvosmisleno je utvrđeno da je Kjosveski poslije meča kupovao alkohol. Postoji jedna geneza postupaka i stvari koju smo analizirali. Jednostavno je ovo došlo u takvom trenutku kada se nije smjelo desiti".

"Ja se nadam da ćemo u klubu imati obzira da shvatimo stvari. On bi volio kao reprezentativac da nastavi karijeru i napravi dobar transfer za dalje. Neću uopšte da razmišljam kako će se to završiti. Svako će imati priliku da kaže šta je bilo, pa ćemo vidjeti".

Strateg Plavih komentarisao je i odabir novog kapitena.

"Morali smo izabrati novog kapitena. Njegova riječ i njegov statusu ovom trenutku ima posebnu težinu. Razmatrali smo sve opcije i došli do rješenja da to treba biti Sulejman Krpić."

"Neki veliki klubovi daju milione i milione i pogriješe. Treba provjerit i vidjeti o kakvom igraču se radi. Ja sam maloprije objasnio, takav postupak kapitena je nedopustiv... nas sedam ili osam je bilo ovdje i razmišljalo o onom što se dogodilo. Nismo željeli da to ostane poruka nakon onakvog rezultata".

U drugom dijelu konferencije za medije Odović je govorio o narednom protivniku Željezničara.

"Mislim da Čelik ima nekih dobrih igrača, ali sve je do nas. Jasno mi je da su apetiti drugih klubova poerasli nakon naših poosljednjih rezultata. Mi smo najslabiji meč odigrali protiv Slobode. Imali smo mnogo problema. Čak oni nisu puno ni napravili šansi koliko su mogli i koliko su dominirali. Protiv GOŠK-a je bio problem što smo u pojedinim trenucima izlazili visoko i dopustili smo im kasnije da naprave mngoo centaršuteva. Kasnije smo igrali i stvarali šanse i mogli dati gol, ali...".

Po pitanju Vranješa nada se razumjevanju uprave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Arežina ima odnos ima takav odnos da ja to ne mogu razumjeti. On je sam sebi dovoljan. To nije slučajno. Takav je pristup imao i u ostalim klubovima. Što se tiče Vranješa, s obzirom da smo tu deficitarni, vidjet ćemo, razmotrit ćemo. Ljudi iz kluba će nadam se imati razumjevanja da razmislimo i vidimo šta je najbolja stvar za klub u ovom trenutku", kazao je Odović.

Susret Željezničara i Čelika počinje sutra od 18.00 sati na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HRASNO_1921_HRASNO1921
Lažni Hadžija inace kao veliki vjernik ne voli alkohol, pa mu smeta i to sto igrac u slobodno vrijeme kupuje tri limenke piva, a šmeker je Emir Dobrača klupski PR. danas opce poznat kao desna ruka i lijevo uho hadžije, inace u klubu su svi u ultra vjerničkom fazonu, tipa selam alejk, sucur alahu, sa bismilom itd., ocito neki novi Željo ...
81 33
Emir
Kao da je kupovao heroin prije meca pa kljucao na golu a ne alkohol poslje meca.
30 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi