Popović: Konačno smo proradili i pokazali da imamo kvalitet

Velika pobjeda Čelika protiv Zvijezde

Popović: Konačno smo proradili i pokazali da imamo kvalitet

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su gostovali u Gradačcu kod ekipe Zvijezde u utakmici koja je mnogo značila u borbi za opstanak. 

Sigurno ni oni najvjerniji navijači Zeničana nisu očekivali trijumf na stadionu "Banja Ilidža", ali su izabranici Borisa Pavića danas odigrali sjajno, te zasluženo rezultatom 0:2 pobijedili domaćina i sa tri boda odvojili se od opasne zone.

Strijelac drugog gola danas bio je 20-godišnji Marin Popović, ovaj igrač koji može odigrati na nekoliko pozicija u timu zabio je treći gol u 12 nastupa za Čelik u ovoj sezoni, a zanimljivo je da kada Popović zabija, tada Čelik ne gubi utakmice. Mladi ofanzivac pogađao je u pobjedi nad Slavijom u Zenici 3:2, zatim za remi u Mostaru protiv Zrinjskog 1:1, te danas protiv Zvijezde u Gradačcu za 0:2 za Zeničane.

Nakon utakmice nije krio oduševljenje partijom i pobjedom u današnjem susretu.

"Veoma važna pobjeda za nas i prva u proljetnom dijelu prvenstva. Zvijezda je danas bila pod većim pritiskom, a mi smo to iskoristili disciplinovanom igrom i sjajnom realizacijom u napadu. Na kraju utakmice aplauzi naših navijača i publike u Gradačcu dovoljno govori o našoj igri i pobjedi danas. Kada je u pitanju pogodak koji sam postigao, jednostavno me krenulo u finišu prošle sezone, zatim na pripremama i sada evo u proljetnom dijelu prvenstva. Odgovara mi igra bliže golu i nadam se da ću u narednim utakmicama također igrati bliže protivničkom golu", nada se mladi Zeničanin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije reprezentativne pauze na Bilino polje dolazi odlični Borac.

"Nadao sam se pozivu u mladu reprezentaciju prije svega zbog otkaza Hajradinovića i Modića, ali vjerujem ako nastavim sa dobrim i standardnim igrama da će na mane pažnju obratiti selektor Darko Nestorović. Kada je u pitanju nastavak prvenstva, nama je zaista bitno da kod kuće pobjeđujemo, bez obzira ko je favorit ne smijemo mnogo kiksati na domaćem terenu. Nadam se da će ova pobjeda protiv Zvijezde pozitivno uticati na ekipu i da ćemo nastaviti niz pozitivnih rezultata u nastavku prvenstva", kazao je za SportSport.ba Marin Popović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.