Poraz Anderlechta, ubjedljiva pobjeda Mechelena

Dvanaesto kolo Jupiler lige

Poraz Anderlechta, ubjedljiva pobjeda Mechelena

Ekipa Charleroia iznenadila je Anderlecht, te je slavila sa rutinskih 2:0. 

Domaći su već u prvom poluvremenu vodili sa minimalnih 1:0, golom Rossinija u 29. minuti. U drugom periodu igre se nije dugo čekalo na golove budući da je Wasilewski zatresao sopstvenu mrežu u 47. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao te je domaćin upisao sva tri boda.  

 

Beerschot je dočekao na svom terenu Leuven te je poražen sa 1:3.

 

Nakon prvog poluvremena koje nije donijelo veća uzbuđenja i pogotke, uslijedila je prava kanonada gostiju koju su golovima Van Goethema u 56. minuti, Geraertsa u 86. minuti i Gislason u 88. minuti poveli sa 0:3. Domaći su počasni pogodak postigli u 90. minuti iz penala preko Losada.

 

Gent je rutinski sa 2:0 savladao Mons te je upisao petu pobjedu u prvenstvu.

 

Dvostruki strijelac u ovom susretu bio je Mboyo, a pogotke je postigao u 39. i 88. minuti susreta.

 

Lierse je pretrpio najteži poraz u današnjim susretima belgijskog šampionata, a bolji od njih je na svom terenu bio Mechelen.

 

Domaći su poveli sa 2:0 već u prvom poluvremenu, a strijeci su bili Enevoldsen i Pedersen u osmoj i 32. minuti. U drugom periodu Enevoldsen je još jednim golom potvrdio trijumf svoje ekipe.

 

Waregem je na gostovanju kod Waasland-Beverena slavio sa 0:2 te je trenutno na prvom mjestu na tablici belgijskog šampionata.

 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Dva gola je postigao Berrier, a prvi put je mrežu zatresao u 10. minuti susreta. Drugi put, isti igrač golmana domaće ekipe matirao je u posljednim trenucima susreta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.