Poraz Borca i Studenta, aktuelni šampion Prijedor slavio

Prva muška liga RS

Poraz Borca i Studenta, aktuelni šampion Prijedor slavio

D. Vejo

Večeras je kompletirano i peto kolo Prve muške lige Republike Srpske, a gdje je odigrano sedam susreta.

Košarkaši banjalučkog Borca jučer su zabilježili četvrti poraz u prvenstvu, a koban po izabranike Bojana Božića bio je Sokolac koji je slavio rezultatom 88:80. Uvodini minuti utakmice pripali su crveno-plavima. Nakon nekoliko minuta igre rezultat je glasio 5:15 u korist gostiju iz Banjaluke, a onda su domaćini preuzeli inicijativu na terenu koju su čuvali do kraja meča, te su uz odbranu i napad koji su ih krasili, zasluženo slavili.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Pečenica sa 18 datih poena, dok je to kod Borca bio Nikolić s 21.

Njihov gradski rival Student također je pretrpjeo poraz, ali u Istočnom Sarajevu od ekipe Slavije rezultatom 75:69, dok je Bratunac savladao Teslić rezultatom 65:58.

HEO je poražen na svom parketu od Rudara rezultatom 78:86, dok je Radnik BN Basket slavio kod kuće protiv Kozare rezultatom 98:62.

Sutjeska je u gostima porazila Rogaticu rezultatom 63:77, dok je aktuelni šampion Prijedor slavio na gostovanju kod Varde rezultatom 52:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi