"Poraz je bio previsok, možemo i moramo bolje"

Mladi nogometaš Čapljine

"Poraz je bio previsok, možemo i moramo bolje"

S. Mlaćo

Čapljina nije na najbolji način otvorila proljeće u Prvoj ligi FBiH. 

Tim sa Bjelava poražen je u Banovićima kod Budućnosti (3:0), ali ono što Upravu, stručni štab i simpatizere ovog kluba donekle može utješiti zapaženi su nastupi mladih igrača i novajlija. Pažnju je između ostalih skrenuo Dino Đermanović, Mostarac – izdanak škole Veleža, koji je nakon igranja u Italiji i Njemačkoj, od nedavno član upravo Čapljine.

- Zadovoljan sam prvim nastupom, iako to može i mora i bolje. Smatram i da je poraz bio previsok. To je ipak iza nas. Razmišljamo o onome što je pred nama. Što se tiče novog kluba, mogu da kažem da sam zadovoljan, te da je Čapljina zdrava sredina koja može biti dobra odskočna daska u karijeri. Do saradnje je došlo nakon razgovora gospodina Damira Obada i legendarnog Veležovog fudbalera Adisa Obada. To je čovjek kojeg posebno moram istaknuti i biti mu zahvalan, kaže Đermanović.

Cilj Čapljine do kraja sezone je opstati u Prvoj ligi. Trenutno su plasirani na petoj poziciji, tako da je cilj već sad dosta blizu. Ipak, ništa se ne prepušta slučaju.

- Opstanak po mom mišljenju nije upitan. Imamo mladu i talentovanu ekipu. Mislim da smo najmlađi tim lige. Moj cilj je da se nametnem, a kasnije dobrim igrama napravim iskorak u karijeri. Vjerujem u sebe i smatram da to mogu, dodao je Đermanović.

U narednom kolu Čapljina za protivnika ima tim TOŠK-a.

- Očekujem kvalitetnu i borbenu utakmicu. Vjerujem i u maksimalno zalaganje svih nas i prvu pobjedu Čapljine u novoj godini, najavljuje.

Borba za najviše pozicije u ligi ovog puta nije zanimljiva kao ranijih.

- Mislim da je najbliži plasmanu u Premijer ligu tim Olimpika, koji je danas lider na tabeli, kaže Dino.

Nakon omladinskog staža u Veležu bio je blizu potpisa u Italiji, da bi se na koncu skrasio u Njemačkoj.

- Nastupao sam za Sudring Aschaffenburg sa kojim sam ostvario plasman u viši rang (Verbandsliga) kroz Play-off. Ukupno sam odigrao 3500 minuta. U Italiji sam imao dvije probe u Serie D. Levico Terme je bio prvi klub u kojem sam zadovoljio, međutim nisam pronašao zajednički jezik sa trenerom samo zbog nepoznavanja Italijanskog jezika.Nakon toga boravio sam i u Riminiju. Postigao sam gol i asistirao na pripremnoj utakmici, međutim splet okolnosti bio je takav da iz uprave nisu željeli da me ostave kao trećeg stranca ponajviše zbog računice, priča Đermanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sa zanimanjem prati i igre kluba u kojem je ponikao.

- Uvijek sam uz Velež. Pratim sve redovno i radujem se svakom uspjehu, rekao je na kraju ovaj mladi fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti