Poraz Lecha, Buriću 90 minuta

Deveto kolo poljske Ekstraklase

Poraz Lecha, Buriću 90 minuta

Lech našeg Jasmina Burća je u okviru devetog kola poljskog fubalskog šampionata poražen na svom terenu od Jagiellonie sa 0:2.

Naš internacionalac, kapitulirao je već u četvrtoj minuti susreta, a savladao ga je Pazdan. Minimalna prednost gostiju je bila i konačan rezultat prvih 45 minuta.

 

U drugom poluvremenu, gosti su uspjeli da sa još jednim golom potvrde svoj trijumf te osvajanje nova tri boda. Strijelac za konačnih 0:2 bio je u 70. minuti Norambuena.

 

Korona je sa 2:1 ispratila ekipu Pogon Szczecina te je uspjela da se odvoji sa dna.

 

Gosti su nakon prvih 45 minuta vodili sa 0:1, ali je u drugom periodu igre uslijedio preokret domaćih. Lenartowski je u 51. minuti poravnao na 1:1, a strijelca gola vrijednog tri boda za domaće bio je Korzym.

 

Polonia je ubilježila najubjedljiviji trijumf danas u poljskom šampionatu, a savladana je ekipa Belchatowa.

 

Gosti su već nakon prvih 45 minuta vodili sa 0:3, a stijelci su u 15. 20. i 27. minuti bili Wszolek, Brzyski i Teodorczyk.

 

U nastavku susreta gosti su nastavili svoju golijadu, a još dva igrača upisala su se u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

Dvalishvili je u 80. minuti pogodio za 0:4, a konačnih 0:5 djelo je Golebiewskog u 90. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.