Porazi Borca i Famosa na otvaranju drugog dijela

Druga liga Centar

Porazi Borca i Famosa na otvaranju drugog dijela

S. Mlaćo

Ovog vikenda nastavljeno je i prvenstvo u Drugoj ligi Centar. 

Zanimljivo da su dva prvoplasirana tima Borac i Famos upisali poraze.

Borac je poražen kod Rudara iz Breze sa minimalnih 1:0 (ag. Filip Svjetlanović), dok je Famos u sjajnom meču nadigran od Unisa u Vogošći 4:2. Hat trick je upisao Ismar Čomaga, a jedan pogodak dodao Almedin Ahmetović. Na drugoj strani pogađali su Irhad Nezić i Zinedin Haznadar.

Stupčanica je sa 3:0 savladala Natron (Karičić, Mehanović, Selimović), a Bosna je u Župči bila bolja od Ilijaša. Za goste su strijelci bili Harun Agić i Belmin Vila, a jedini pogodak za domaće djelo je Eldara Mašića sa 11 metara.

Pobjeda i Kolina su podijelili bodove (2:2), kao i Azot i Usora (0:0).

Moševac je sa 3:2 savladao Krivaju. Junak domaćih sa dva pogotka bio je Adil Kovačević, a jedan je dodao Damir Topalović. Za goste su strijelci bili Armin Imamović i Sabit Burkić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SAŠK Napredao je sa 4:1 deklasirao Mošćanicu. U listu strijelaca za domaće su se upisali Edis Tahmaz, Mahir Duro, Nedžmin Ustamujić i Sanin Omerbašić. Za goste je pogodio Armin Joldo, a u 12. minuti je isključen Admir Fočo.

Borac je i dalje prvi sa 34 boda, Famos ima 33, a Moševac 29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi