Porazi Burićevog Lecha i Spahićevog SLASK-a

Poljska Ekstraklasa, 6. kolo

Porazi Burićevog Lecha i Spahićevog SLASK-a

E. Škorić

U nedjeljna dva susreta šestog kola poljske Ekstraklase slavili su domaćini - Gornik i Lechia.

Gornik je u Zabrzeu s 4:1 bio bolji od SLASK-a. Gosti su prvi poveli preko Cwielonga u 13. minuti, a Kweik do kraja prvog dijela vraća goste u egal. U nastavku Nakoulma s dva pogotka donosi sigurnih 3:1 u korist domaćih, da bi tačku na i stavio Milik petnaestak minuta prije kraja.

 

Za goste je do 58. minute igrao bh. internacionalac Amir Spahić, a sada, nakon šest kola, obje momčadi imaju po 10 bodova.

 

U Gdanjsku je Lechia s 2:0 bila bolja od Lecha. Wisniewski i Razak Traore su bili strijelci za domaću momčad koja je došla na osmu poziciju, dok je za goste iz Poznanja u svih 90 minuta branio Jasmin Burić, bh. internacionalac i bivši golman zeničkog Čelika.

 

 

Poljska Ekstraklasa, 6. kolo:

Gornik Zabrze - SLASK 4:1 (Kwiek 37, Nakoulma 49, 65, Milik 75/ Cwielong 13)

Lechia Gdansk - Lech 2:0 (Wisniewski 33, Abdou Razak Traore 90)

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.