Porto golom vikenda 'oteo' Benfici vrh tabele

Herrera utišao navijače Benfice

Porto golom vikenda 'oteo' Benfici vrh tabele

Fudbaleri Porta porazili su danas Benficu sa 1:0 u velikom derbiju 30. kola portugalske Primeira lige.

Bila je ovo utakmica koja bi na kraju sezone mogla i odlučiti šampiona jer su ovo dvije jedine ekipe koje imaju realne šanse da osvoje titulu, a Porto je na kraju na spektakularan način slavio.

Obje ekipe su tokom 90 minuta imale po nekoliko dobrih prilika. Prvo je zaprijetila Benfica preko Cervija, ali njegov udarac je odbranio Casillas. Samo nekoliko minuta kasnije Porto je uzvratio preko Soaresa, ali ostalo je 0:0.

U drugom dijelu Porto je zaprijetio preko Brahimija, ali njegov udarac odlazi pored gola. Kada se mislilo da će susret završiti bez pobjednika, Porto je ipak stigao do gola. Igrao se 90. minut kada je na jedan odbijenac naletio Hector Herrera i fantastičnim udarcem pogodio gornji lijevi ugao domaćeg gola za veliku radost igrača i navijača Porta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto je ovom pobjedom zasjeo na vrh tabele sa 76 bodova, odnosno dva više od Benfice, a do kraja prvenstva ostale su još samo četiri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi