Porto i Sporting remizirali identičnim rezultatom
Foto:EPA

Portugalska liga, drugo kolo

Porto i Sporting remizirali identičnim rezultatom

S. Bošković

Sporting i Porto nisu uspjeli upisati pobjede u drugom kolu prvenstva Portugala, ali nisu ni poraženi.

Sporting je na domaćem terenu dočekao ekipu Ferreire. Susret je završio podjelom bodova i rezultatom 1:1.

Ni jedna ekipa nije imala pretjeranu dominaciju, te je krajnji rezultat i realan. Carrillo je nakon 41. minute igre doveo domaći tim u vodstvo. Na stadionu Jose Alvaleda već su upisali tri boda, a onda je Pereira u 79. minuti napravio penal, te zaradio crveni karton. Pele je bio precizan s bijele tačke.

Identičnim rezultatom završen je susret Maritima i Porta.  Također, utakmica koja nije ponudila potpuno dominaciju jedne ekipe i završena je najrealnijim ishodom. 

Pet minuta je trebalo ekipi Maritima da povede preko Coste. Ipak, Porto je preko Herrere nakon pola sata uspio izjednačiti. Ekipe su imale želju za pobjedom, no mreže su mirovale do kraja susreta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugalska liga, drugo kolo:  Sporting - Ferreira 1:1 (Carillo 41', Pele 80')
Maritimo - Porto (Costa 5', Herrera 34')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.