Benfica deklasirala Estoril, Braga također slavila
Foto: EPA

Raspoženi strijelci u prvom kolu Portugalskog prvenstva

Benfica deklasirala Estoril, Braga također slavila

S. Bošković

Jučer je otvorene prvenstvo Portugala, a danas nastavljeno. U pet današnjih susreta pobjede su ostvarili Madeira, Arouca, Benfica, te Braga. Setubal je protiv Boavieste osvojio bod

Setubal je protiv Boaviste remizirao 2:2. Imali su domaćini vodstvo od 2:0, golovima Clara i Ruce, te igrača više posljednjih 20 minuta susreta. Ipak, gosti su baš u tih posljednjih 20 minuta postigli dva gola. Prvo je Figuerido smanjio u 74 minuti na 2:1, Luisinho donio bod. 

Madeira je kod kuće bila bolja od Maritima sa 2:1. U jednoj izjednačenoj utakmici domaćini su poveli preko Breitnera nakon 28 minuta igre. Početkom drugog dijela vodstvo je poduplao Martins, a u posljednjim minutama Sousa je postavio konačnih 2:1. 

Identičnim rezultatom Braga je bila bolja od Nacionala. Ipak, tijek događaja bio je drugačiji. Gosti su poveli preko Saresa nakon samo dvije minute igre, a Santos iz penala desetak minuta kasnije poravnao. Domaća ekipa imala je dominaciju koju je krunisala golom tek u posljednjih deset minuta igre. Precizan je bio Roman na asistenciju Crislana.

Arouca je sa 2:0 slavila u gostima protiv Moreirensea. Postigli su dva veoma brza gola između 69 i 76 minute, te tako upisali laganu pobjedu.

Estoril se je u gostima protiv Benfice odlično držao sve do 74 minute. Od tad su primili četiri gola i izgubili s 3:0. Prvo je Mitroglou pogodio u 74 minuti, a četiri minute kasnije Jonas iz penala poduplava. Nakon četiri minute Jonas postiže i drugi gol za 3:0. Semedo je u 89' minuti postigao i četvrti gol za Benficu u današnjem susretu.

Portugalska liga, prvo kolo:

Setubal-Boavista 2:2 (Claro 17', Ruca 45+1', Figueiredo 74', Luisinho 81')

Madeira-Maritimo 2:1 (Breitner 28', Martins 47', Sousa 84')

Moreirense-Arouca 0:2 (Coelho 69', Maurides 76')

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Braga-Nacional 2:1 (Santos 11', Roman 80', Soares 2')

Benfica-Estoril 4:0 (Mitroglou 74', Jonas 78', 82', Semedo 89')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije