Čudne izjave Inzaghija: Izbjegavao većinu odgovora, a na pitanje o napadu nije spomenuo Džeku
FOTO: EPA

Nakon utakmice protiv Porta

Čudne izjave Inzaghija: Izbjegavao većinu odgovora, a na pitanje o napadu nije spomenuo Džeku

H. Zilić

Inter se plasirao u četvrtinu finala Lige prvaka. Nakon teškog dvomeča protiv Porta i velike borbe, Nerazzuri su slavili sa ukupnih 1:0. Trijumf u prvom meču od 1:0, a zatim revanš na Dragau završen je 0:0.

Malo sreće, malo hrabrosti, malo znanja, miks dovoljan za četvrtfinale Lige prvaka.

U Interu mogu odahnut, a prvi na meti novinara bio je trener Simone Inzaghi. Nakon utakmice u Portu prvo pitanje je bilo kako se nosi sa kritikama koje su bile prije ove utakmice?

"Da vam odgovorim? Pa evo, zadovoljan sam kao i igrači. Želim da uživamo u ovom trenutku i to je sve", rekao je Inzaghi.

O narednim ciljevima nije puno govorio, oprezno dočekuju žrijeb za četvrtinu finala Lige prvaka.

"Sada nam je cilj prvenstvo, to su naredne utakmice. Navijači moraju biti ponosni na nas, idemo utakmicu po utakmicu. Nećemo razmišljati o protivnicima dok žrijeb ne bude gotov."

Oglasi

Već se šuška o potencijalnom gradskom derbiju u četvrtini finala jer je i ekipa Milana nakon 11 godina među osam najboljih u Ligi prvaka. Inzaghi je i tu situaciju prokomentarisao.

"Sve su ekipe jake u četvrtini finala", bio je kratak komentar Inzaghija na pomenuto pitanje.

Na kraju se dotakao i efikasnosti svog tima, jer se ispostavilo da je na kraju jedan gol odveo Inter dalje u dvomeču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dobro su napadači pripremljeni. Lautaro je imao nekoliko prilika, ali dobro je sve, Porto igra težak i tvrd fudbal", rekao je Inzaghi i zanimljivo nije spomenuo našeg Edina Džeku na pitanje o efikasnosti tima.

Inzaghi se na kraju još jednom zahvalio navijačima Intera i istakao kako su oni ogroman vjetar u leđa Nerarzzurima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zubanovic
Šta će reći o napadu kad je kompletna navala zakazala
0 0
Barbarez9
Nije ga spomenuo zato sto ga nije ni bilo ….slab…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi