Porto neće snositi sankcije zbog rasizma: Neko je zaista nasjeo na ovo objašnjenje?

To je samo nadimak...

Porto neće snositi sankcije zbog rasizma: Neko je zaista nasjeo na ovo objašnjenje?

Porto se našao pod istragom UEFA-e zbog rasističkih povika svojih navijača, tokom meča 1. kola grupne faze protiv Young Boysa.

Portugalski klub je na svom terenu slavio rezultatom 2:1, a jedini gol za goste postigao je Nsame u 15. minuti sa bijele tačke.

U momentu kada je Nsame, tamnoputi fudbaler Young Boysa, prilazio lopti da izvede penal jedan od vođa navijača Porta je u megafon tri puta povikao: "Majmun!".

Upravo zbog ovog povika Porto se našao na meti istrage i potencijalnih kazni od strane UEFA-e.

Međutim, danas su se pojavile informacije da je Porto oslobođen optužbi i to nakon što je pomenuti vođa navijača dao objašnjenje za spornu situaciju.

Naime, on je rekao da je mislio na sebe kada je uzvikivao "majmun" - to je bilo dovoljno da UEFA obustavi istragu. Portugalski klub je također dostavio objašnjenje da je zapravo nadimak vođe navijača "Majmun".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi