Porto novac od ulaznica daruje migrantima

Pravi potez portugalskog kluba

Porto novac od ulaznica daruje migrantima

Portugalski trofejni klub Porto zatražio je od ostalih učesnika grupne faze Lige prvaka da dio novca od prodaje ulaznica izdvoji za migrante i izbjeglice. 

Kako se navodi u saopštenju Porta, fudbal ne smije zatvoriti oči pred dramom koju migranti i izbjeglice preživljavaju u posljednje vrijeme. 

Čelnici kluba su odlučni u svojoj akciji i već su UEFA-i predložili da klubovi izdvoje po euro od svake prodate ulaznice u prva dva kola grupne faze.

U slučaju da prijedlog ne uspije, Porto će u svakom slučaju donirati novac koji zaradi na prodaji ulaznica za meč protiv Chelseaja. Pravi potez...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.