Golijada na de Luzu, Porto sigurno slavio
Foto:EPA

Portugalska liga

Golijada na de Luzu, Porto sigurno slavio

S. Bošković

Moreirense je pružio fantstičan otpor Benfici, no malo im je falilo za bod. Porto protiv Estorila nije imao previše problema.

Setubal i Rio Ave podjeli su bodove odigravši 2:2. Svi golovi pali su u posljednjih 20 minuta igre. Yazede je goste doveo u vodstvo, a desetak minuta kasnije Claro iz penala postiže gol za 1:1. U 86 minuti Suk Hyun-Jun dovodi domaću ekipu u vodstvo. Setubal je već upisao tri boda, a onda je Vilas Boas u 90 minuti izjednačio na 2:2.

Porto je kod kuće upisao sigurno pobjedu protiv Estorila od 2:0. U utakmice bez puno pravih prilika Aboubakar je doveo domaćine u vodstvo nakon samo sedam minuta igre. Igralo se je većinom na sredini terena, bez puno pravih prilika. Ipak, nakon petnaestak minuta igre u drugom dijelu Maicon sjajnim golom je postavio konačnih 2:0.

Moreirense je parirao ekipi Benfice, koja je ipak slavila s 3:2. Poveli su gosti nakon pola sata igre preko Martinsa. Ipak, prava golijada je počela u posljednjih 15 minuta. U 75. minuti Jjimenz je izjednačio na 1:1, a samo minut kasnije Samaris povisio na 2:1. Gosti se nisu predali i preko Cardoza dolaze do izjednačenja, ali Jonas na asistenciju Gaitana postavlja konačnih 3:2.

Benfica i Porto se nalaze na vrhu ljestvice sa sedam, odnosno šest bodova. Moreirense je i dalje bez bodova.

Portugalska liga, treće kolo: 

Setubal - Rio Ave 2:2 (Claro 79', Suk Hyun-Jun 86', Yazelde 70', Vilas Boas 90')

Porto - Estoril 2:0 (Aboubakar 7', Maicon 62')

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica - Moreirense 3:2 (Jimenz 78', Samaris 80', Jonas 87', Martins 29', Cardozo 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.