Novac mu uništio karijeru: Jackson Martinez zaplakao zbog ovacija na stadionu Porta

Vratio se tamo gdje je bio najbolji

Novac mu uništio karijeru: Jackson Martinez zaplakao zbog ovacija na stadionu Porta

E. Čaušević

Fudbaleri Porta u petak su na svom terenu sa 4:1 savladali Portimonense u meču 12. kola portugalske Primeire.

Iako je Portimonense poveo u devetoj minuti golom Tormene, na kraju je Poro došao do preokreta i ubjedljive pobjede od 4:1. Ipak, u centru pažnje ovog meča bio je Jackson Martinez koji je nekada s dosta uspjeha nosio dres Porta, no sada nastupa za slabašni Portimonense.

Martinez je prije nekoliko godina važio za jednog od najboljih napadača Evrope, ali se preko noći izgubio sa scene nakon odlaska u Kinu. Ovaj 32-godišnji Kolumbijac u Portimonenseu igra na posudbi, a sinoć se vratio na Dragao gdje je blistao prije nekoliko godina.

On je u dresu Porta igrao tri sezone i na 90 utakmica postigao je čak 67 golova. Na ljeto 2015. godine otišao je u Atletico Madrid za veliki novac, no samo pola godine kasnije je odlučio da ide u Kinu gdje mu se izgubio svaki trag sve do prije nekoliko mjeseci kada se vratio u Portugal.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Martinez je dokaz da novac nije sve u fudbalu jer je i sam priznao da je životna greška za njega bio odlazak u Kinu dok je bio na vrhuncu karijere. Dragao ga je ispratio nevjerovatnim ovacijama i aplauzom, a Martinez je jedva zadržao svoje suze.

Top Komentari

djšpica
dje su suze causevicu? da nisi sluso pjesmu ''krijem suzu izdajicu..roman srece u njoj pise''
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi