Porto slavio i preuzeo prvo mjesto
EPA

Došli do minimalne pobjede nad Tondelom

Porto slavio i preuzeo prvo mjesto

E. Ganibegović

Porto je u okviru 19. kola portugalske Primeira lige na domaćem terenu upisao minimalnu pobjedu od 1:0 nad Tondelom.

Domaći sastav je od samog početka meča nametnuo svoju igru, pa su već u 13. minuti susreta postigli pogodak za vodstvo, a strijelac je bio Marega, kojem je to bio 15. gol u sezoni. Imao je Porto u prvom dijelu još nekoliko prilika ba pogodak, međutim rezultat se nije promijenio.

Drugo poluvrijeme je također prošlo u znaku domaće momčadi, ali bez obzira na dominaciju nisu uspjeli da povećaju svoju prednost, pa su tako upisali minimalnu pobjedu.

Porto je tako poslije ove pobjede zasjeo na prvo mjesto sa 48 bodova i utakmicom manje od drugoplasiranog Sportinga, koji ima 47 bodova. Tondela se nakon poraza nalazi na desetoj poziciji sa osvojena 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi