U derbiju bivših engleskih premierligaša viđen je promašaj sezone

Napadač Boltona se propisno obrukao

U derbiju bivših engleskih premierligaša viđen je promašaj sezone

Edmir Škorić

U ponedjeljak navečer Portsmouth i Bolton su odmjerili snage u sklopu 21. kola engleske Leauge One, a domaća ekipa slavila je sa 2:0.

Portsmouth i Bolton svojevremeno su igrali u Premier ligi i svakako mnogim ljubiteljima fudbala zapara oči kada ih ugledaju na tabeli trećeg ranga engleskog fudbala. No, oba bi se od naredne sezone mogla naći u Championshipu.

Naime, Portsmouth i Bolton zauzimaju prva dva mjesta, koja donose direktan plasman u viši rang. Portsmouth ima 45, Bolton 39 bodova. Večerašnji domaćin povećao si je prednost nad rivalom na šest bodova, a slavili su pogocima Shaghnessyja u 45. i Yengija u 89. minuti.

Gosti večeras nisu bili efikasni, iako su imali neke dobre šanse, a naročito napadač Dion Charles. On se u jednom trenutku našao sam u petercu Portsmoutha, ali odbijenu loptu je poslao pokraj stative iako je ispred sebe imao potpuno prazan gol.

Promašaj je Charlesu donio jako nisku ocjenu i jedan je od najgore ocijenjenih igrača ovog duela uz goomana Baxtera, a uz to će ponijeti ozbiljnu kandidaturu za najveći promašaj sezone.

Charles je najbolji strijelac Boltona sa 11 golova i među najboljim napadačima u ligi, pa se od njega ne očekuju ovako užasne realizacije zicera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi