Portugal demolirao Estoniju
Foto: EPA

Slavili sa 7:0

Portugal demolirao Estoniju

Midhat Šljivak

Reprezentacija Portugala pregazila je Estoniju sa 7:0 u posljednjem pripremnom meču pred start Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Estonija je držala nulu sve do 36. minute kada je Cristiano Ronaldo otvorio seriju golova pogotkom za 1:0.

Do kraja prvog dijela još dva gola u mreži golmana Estonije Londaka. Prvo je Ricardo Quaresma pogodio za 2:0 u 39. minuti, da bi Ronaldo drugim golom povećao prednost na 3:0.

Nastavak meča donosi još četiri gola u mreži Estonaca. Pereira je u 55. minuti pogodio za 4:0, a autogolom Metsa šest minuta kasnije dodatno je povećana prednost Portugala na 5:0.

Do kraja još dva puta golman Estonije ide po loptu u mrežu. Quaresma je u 77. minuti drugim golom postavio 5:0, a tri minute potom Eder je pogodio za konačnih 6:0.

Prijateljski meč:

Portugal - Estonija 7:0 (Ronaldo 36', 45', Quaresma 39', 77', Pereira 55', Mets 61'ag, Eder 80') 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi