Šokantna scena u 100. minuti meča - Golman Portugala uspio je zalediti apsolutno sve
Nevjerovatne scene dešavale su se u posljednjim sekundama utakmice, ali je Portugal uspio da se odbrani (Foto: Screenshot)

Nevjerovatne scene

Šokantna scena u 100. minuti meča - Golman Portugala uspio je zalediti apsolutno sve

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Portugala pobijedila je Ganu s 3:2 u susretu 1. kola grupe H na Svjetskom prvenstvu u Kataru i tako je na jako dobar način počela takmičenje.

Portugal je s 3:2 pobijedio selekciju Gane, ali ovaj meč za ovu selekciju nije bio nimalo lagan jer su 'visili' do samog kraja utakmice.

Scena koja se desila u 10. minuti sudijske nadoknade mogla je koštati Portugalce pobjede, a umalo je tragičar postao čuvar mreže Diogo Costa.

On je nakon jednog napada Gane uhvatio loptu, zatim ju je ispustio, a iza sebe nije vidio protivničkog napadača Inakija Williamsa.

Uspio je Williams doći do lopte, krenuo je na gol, ali u posljednji čas odbrana Portugala ga blokira i propala je velika šansa u posljednjim sekundama.

Tražili su fudbaleri Gane i penal. Međutim sudija se nije oglasio, ali je nekoliko sekundi kasnije odsvirao kraj meča.

Oglasi

Ovo je bila zaista bizarna situacija koja je Portugalce mogla koštati pobjede, a Williams je još jednom pokazao kako je lukav fudbaler.

OVDJE pogledajte ovu nevjerovatnu situaciju u kojoj je Portugal imao dosta sreće.

Reakcija Cristiana Ronalda na klupi dovoljno govori o šoku kojeg su reprezentativci Portugala doživjeli u tim trenucima i Costa ih je poprilično prepao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reakcija Cristiana Ronalda na poigravanje Dioga Coste

Napomenimo da je u pobjedi Portugala od 3:2 jedan pogodak i to iz kontroverznog penala postigao Cristiano Ronaldo i tako je ušao u historiju.

Legendarni 37-godišnji Portugalac je prvi fudbaler u historiji koji je postizao golove na pet Mundijala, što je svakako nestvaran rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi