Ronaldo na kontroverzan način za historiju, izjednačenje, bljesak Portugala, pa drama na kraju
Portugal stigao do pobjede protiv Gane, a Cristiano Ronaldo ušao u historiju.

Trijumf Selecaa protiv Gane

Ronaldo na kontroverzan način za historiju, izjednačenje, bljesak Portugala, pa drama na kraju

Eldar Ganibegović

U okviru 1. kola grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru Portugal je s 3:2 savladao Ganu, a Cristiano Ronaldo se upisao u historiju Svjetskih prvenstava.

Prije utakmice odmah smo vidjeli jako emotivan momenat kada Cristiano Ronaldo nije mogao izdržati, a da ne zaplače nakon svega. 

Prvo poluvrijeme nam nije donijelo Bog zna šta. Najveće uzbuđenje viđeno je u 31. minuti kada Ronaldo trese mrežu Gane, ali je gol poništen jer je ranije Cristiano napravio prekršaj.

Minuta je bila 63. kada Portugal dobija penal. Ronaldo je bio u duelu sa Salisuom, a američki sudac Elfath svira penal.

Protesti fudbalera Gane činili su se opravdanim, svi na stadionu su očekivali da VAR da znak glavnom sucu da opet pogleda tu situaciju, no to se nije dogodilo.

Oglasi

Ronaldo je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0. Kako je sve izgledalo pogledajte klikom OVDJE.

Tim golom Ronaldo se upisao u historiju, s obzirom na to da je postao prvi igrač koji je postizao golove na pet različitih Mundijala. Prije Katara, pogađao je u Rusiji 2018. godine, u Brazilu 2014., Južnoj Africi 2010. i u Njemačkoj 2006. godine.

Nije dugo trajala radost Portugalaca, s obzirom na to da je samo osam minuta kasnije Ayew nakon lijepe akcije donio izjednačenje afričkoj selekciji. OVDJE pogledajte taj gol. 

Ipak, Portugal je ubacio u brzinu više i u 78. minuti Felix pogađa za novo vodstvo Selecaa. Dvije minute kasnije, samo tri minute nakon što je ušao, Leao pogađa za 3:1, a asistent kod oba ta pogotka bio je Bruno Fernandes.

Činilo se kako je Portugal tu završio posao, no na kraju smo gledali dramu, s obzirom na to da je na 3:2 smanjio Bukari u 89. minuti, no više od toga Gana nije mogla.

Oglasi

U desetoj minuti nadoknade velika greška golmana Portugala, afrički tim dolazi do lopte, ali niko ne uspijeva da pogodi za izjednačenje i bod. 

Nakon ove utakmice Portugal je prvi u grupi s tri boda, Urugvaj i Južna Koreja koji su danas odigrali 0:0 imaju po bod, dok je Gana posljednja bez bodova.

Za četiri dana slijedi derbi grupe između Portugala i Urugvaja, dok će Gana igrati protiv Južne Koreje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo, grupa H:

Portugal - Gana 3:2 (Ronaldo 65' (P), Felix 78', Leao 80'; Ayew 73', Bukari 89')

Top Komentari

Adrian
Penaldo je kad zabije iz penala, al kad drugi postignu gol iz penala onda je to ok, odlučite se.
3 9
struja
Poslje ovog penala i onog za Aegentinu vise ne vjerujem u VAR=VARKA
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti