Hoće li Hrvati srpskim stopama? Nazire se epska bruka! Ne znaju jesu li pošli ili došli...

Debakl u prvom poluvremenu

Hoće li Hrvati srpskim stopama? Nazire se epska bruka! Ne znaju jesu li pošli ili došli...

Admin Čaušević

Mlada reprezentacija Hrvatske je na putu da doživi najteži poraz u svojoj historiji nakon katastrofalnog prvog poluvremena kvalifikacionog susreta za Evropsko prvenstvo protiv Portugala. Za tek 25 minuta primili su četiri gola.

Hrvatska je do gostovanja Portugalu igrala odlične kvalifikacije. Na pet mečeva ostvarne su četiri pobjede i remi, pa se očekivao i pozivitan rezultat protiv "evropskih brazilaca".

Međutim, prvih 20-ak minuta susreta je bilo dovoljno za potpuni debakl, a prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 4:1 u korist Portugalaca.

Izabranici Dragana Skočića su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme i na putu su da dožive, ako ne najteži onda jedan od najtežih poraza u historiji.

Portugal je poveo već u trećoj minuti kada je zabio Santos, da bi osam minuta kasnije Grozadnić napravio neshvatljiv potez i Čavlina nije mogao ništa uraditi.

Oglasi

Hrvati su u prvom poluvremenu imali samo jedan šut u okvir i to iz penala kada je Ljubičić zabio u 15. minuti. Očekivao se povratak Hrvata u meč, ali se desilo suprotno.

Portugalu su bile dovoljne tri minute da postigne dva gola. Santos je po drugi put zabio u 22. minnuti, a zatim se u 25. među strijelce upisao i Bernardo.

U posljednjih nekoliko godina mladi Hrvati su izgubili od Rumunije i Švicarske sa po 4:1, a sada su na putu da obore taj neslavni rekord.

Osim Portugala Hrvati su još u grupi sa Grčkom, Bjelorusijom, Farskim Otocima i Andorom. Nakon debakla u Portugalu teško je vjerovati da mogu do prvog mjesta.

[related]https://twitter.com/FootColic/status/1772684209624174764[/related]

U oktobru 2023. godine U21 Srbija je doživjela nezapamćenu blamažu izgubivši od Engleske sa nevjerovatnih 9:1, a ako se po jutru poznaje dan i Hrvati bi mogli srpskim stopama.

Inače, kada je u pitanju seniorski fudbal najteži poraz Hrvatska je doživjela 2009. godine kada je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izgubila od Engleske sa 5:1.

Top Komentari

Drakula
Veci je potop u19 nase repke koja gubi 2 0 od CG
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi