Grčka u dramatičnoj završnici spasila bod protiv Hrvatske

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u-21

Grčka u dramatičnoj završnici spasila bod protiv Hrvatske

Esmer Oštraković

Mlada reprezentacija Hrvatske odigrala je neriješeno na gostovanju kod Grčke. Konačan rezultat bio je 2:2.

Utakmica je odigrana u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade, a Hrvatska je u samoj završnici utakmice ostala bez pobjede.

Reprezentacija Grčke došla je do vodstva već na samom otvaranju utakmice i činilo se da će usmjeriti utakmicu onako kako oni žele.

Igrala se 11. minuta kada je Vasilios Sourlis postigao gol za slavlje fudbalera iz Grčke.

Ipak, nakon primljenog gola Hrvati odgovaraju jako dobro i kreću da igraju dosta bolje. Igrala se 23. minuta kada Hodža pogađa za poravnanje.

Preokret su gosti napravili u 67. minuti. Strijelac gola za vodstvo Hrvatske bio je Ljubičić koji je samo tri minute ranije ušao u igru.

Šimić je pogodio prečku, a Ljubičić se našao na pravom mjestu i lagano pospremio loptu u mrežu domaćeg golmana.

Ipak, Koutsias je u 89. minuti postigao jako lijep gol iz veoma teške situacije i tako donio veliki bod svojoj reprezentaciji.

Prvi na tabeli je Portugal sa šest bodova, a Grčka ima pet bodova. Farski otosci imaju četiri boda kao i Hrvatska, dok Andora i Bjelorusija imaju tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi