Fudbaler iz srca BiH odlučio igrati za Hrvatsku - Sada je od Hrvata dobio ozbiljan udarac

Nije se našao na spisku

Fudbaler iz srca BiH odlučio igrati za Hrvatsku - Sada je od Hrvata dobio ozbiljan udarac

Eldar Ganibegović

Veznjak koji je nedavno odlučio da se ne odazove u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i da čeka poziv Hrvatske, sada je od svoje odabrane reprezentacije dobio ozbiljan udarac i mentalni šamar.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Igor Janković, prošlog mjeseca je za utakmice protiv Slovenije i Austrije u kvalifikacijama za EURO, između ostalih, pozvao i Silvija Ilinkovića. Međutim, odgovor nije dobio kakav je očekivao.

Fudbaler Rijeke koji je od U-16 kategorije reprezentativac Bosne i Hercegovine donio je neočekivanu odluku. Odlučio je da odbije poziv i sačeka poziv iz reprezentacije Hrvatske.

Dragan Skočić, selektor mlade reprezentacjie Hrvatske, sada ga je propisno mentalno ošamario. Spisak je objavljen, a Ilinkovića - nema.

Ove sezone je za Rijeku upisao deset nastupa gdje je jednom i asistirao. To nije bilo dovoljno da se nađe na spisku za utakmice protiv Grčke i Bjelorusije.

Oglasi

Radi se, inače, o fudbaleru koji dolazi iz srca Bosne i Hercegovine. Mjesto njegovog rođenja je Nova Bila kod Travnika. Danas je i rođendan Ilinkoviću, pa je tako dobio "sjajan" poklon.

S njegovim kvalitetama su se upoznali i fanovi u Bosni i Hercegovini. Ovaj dječak dijete je Širokog Brijega, no 2018. godine odlazi u Rijeku još kao kadet.

Bio je posuđivan Posušju, da bi 2022. godine prešao u Zrinjski. Godinu dana kasnije ponovo se vratio u Rijeku.

Što se tiče reprezentacije, igrao je 24 puta za mlađe bh. selekcije. Pritom je postigao jedan pogodak.

Top Komentari

Kada BiH nije na prvom mjestu, posto ga je odbila Hrvatska reprezentacija, onda ne treba ni reprezentaciji BiH, igraci kojima je BiH reprezentacija rezervna opcija, ne trebaju ni reprezenentaciji BiH.
9 1
TurgutBayraktar
Hebi posline svih ovih godina ne znam zasto Hrvati Bosne i Srbi se odlucuju za susjedne zemlje zasto ne svoju zemlju gdje zivis tako da i Svoj narod i zemkju predatavljas i svakog drugog botmalnog stanovnika Bosne. Haj kad je rat bio itd ali sad do ro situacija nije dobra sa savezom ovo ono ali bilo bi bolje kad bi svi ili barem vecina igrali za Bosnu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi