Veliki šok za Portugal pred utakmice baraža

Posljednji udarac je zadao Ronaldo

Veliki šok za Portugal pred utakmice baraža

A. Čaušević

Do utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo ostale su tri sedmice. 

U baražu će nastupiti reprezentacija Portugala koja će za prvog rivala imati reprezetnaciju Turske i već sada je jasno da će bivši prvaci Evrope biti jako oslabljeni.

Tokom nekoliko posljednjih dana Portugalci su pretrpjeli niz šokova pošto su ostali bez nekolicine glavnih igrača.

Naime, prvo se povrijedio sjajni štoper Ruben Dias kojeg neće biti šest sedmica, a zatim i Ruben Semedo koji je trebao igrati u odbrani.

Za vikend je stigao i najveći šok jer se povrijedio Cristiano Ronaldo koji je propustio derbi grada Manchestera i otputovao je u rodnu zemlju jer smatra da će mu toplije vrijeme pomoći da se brže izlijeći.

U duelu protiv Turske neće biti ni suspedovaniha Joaa Cancela i te sjajnog veznjaka Renata Sanchea. Dakle, Fernando Santos je ostao bez pet stratera.

Ukoliko izbaci Tursku Portugal će biti domaćin boljem iz duela Italije i Sjeverne Makedonije. Susreti se igraju 24. i 29. maja.

Top Komentari

Adrian
Kartoni se brišu.
1 0
bk123
Nedostatak Cristiana Ronalda je samo pojačanje za Portugal, jer evidentno je da je igra Portugala u zadnje vrijeme puno patila upravo radi Ronalda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi