Poznati su domaćini finalnih utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo

Održan žrijeb u Cirihu

Poznati su domaćini finalnih utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo

E. Ganibegović

U Cirihu je danas održan žrijeb za baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kuglice su spojile nekoliko izuzetno zanimljivih parova, a zanimljivo je to da će ili Italija ili Portugal, osvajači prethodna dva EURO-a, propustiti Mundijal.

Ovaj baraž funkcioniše na taj način da ćemo imati tri mini turnira od četiri reprezentacije. Igrat će se polufinale i finale, a pobjednici tih mini turnira popunit će preostala tri mjesta za evropske reprezentacije na Mundijalu.

Mini turnir A:

Škotska - Ukrajina;
Vels - Austrija.

Mini turnir B:

Oglasi

Rusija - Poljska;
Švedska - Češka.

Mini turnir C:

Italija - Sjeverna Makedonija;

Portugal - Turska.

UEFA je naknadno objavila i ko će biti domaćini u finalnim utakmicama.

Tako će pobjednik utakmice Vels - Austrija biti domaćin Škotskoj ili Ukrajini, Rusija ili Poljska dočekat će pobjednika meča Švedske i Češke, dok će pobjednik utakmice Portugal - Turska dočekati Italiju ili Sjevernu Makedoniju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Baraž za Svjetsko prvenstvo bit će odigran u martu 2022. godine, dok turnir u Kataru počinje 21. novembra, a igra se do 18. decembra naredne godine.

Podsjetimo, kroz kvalifikacije za Mundijal direktno su se plasirali Srbija, Španija, Švicarska, Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Hrvatska, Engleska i Njemačka.

Top Komentari

King_Kenny
...znaci Penaldo gleda SP na TV-u.
0 5
Nije.bitno
Steta sto ce ispast italija ili portugal
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi