Poniženje i dno karijere za Ronalda: Više ga ne žele ni Portugalci!
Sprovedena anketa - Portugalci ne žele Ronalda u prvih 11.

Objavljeni rezultati ankete

Poniženje i dno karijere za Ronalda: Više ga ne žele ni Portugalci!

Eldar Ganibegović

U Portugalu je sprovedena anketa o tome treba li Cristiano Ronaldo i dalje biti u prvih 11 reprezentacije ove zemlje, a rezultati su sve osim dobri za legendarnog fudbalera.

Cristiano Ronaldo prolazi kroz jako težak period života i karijere.

Jedini je fudbaler na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji nema kluba nakon razlaza s Manchester Unitedom, a sada mu teško pada vijest da ga ne žele ni Portugalci.

Naime, Portugal je završio prvi u H grupi sa šest bodova gdje je slavio protiv Gane i Urugvaja uz poraz od Južne Koreje, a Ronaldo je postigao jedan gol i to iz penala u trijumfu protiv Gane.

Međutim, nije mu to mnogo pomoglo kada je mišljenje navijača Portugala u pitanju. Danas Portugal igra utakmicu osmine finala protiv Švicarske i sprovedena je anketa o Ronaldu, a rezultat je ponižavajući.

Portugalski list "A Bola" objavio je anketu u kojoj je svoje čitaoce pitao da li Ronaldo treba da bude u početnoj postavi protiv Švicarske, a njih 70% odgovorilo je da ne treba.

Oglasi

"Zašto bi igrao od početka? Nije igrao u prvoj momčadi kluba, nije u formi, kaže da se želi boriti za naslove, a svakih sedam dana se razboli", upitao je jedan od fanova.

"Ne bi ga trebalo ni zvati nakon svega što se dogodilo u Manchester Unitedu", dodao je drugi, osvrnuvši se na intervju Portugalca koji je dao Piersu Morganu, a koji je doveo do raskida ugovora s Crvenim vragovima.

Jedan od navijača se odlučio pošteno našaliti s Ronaldom, napisavši da on nije CR7 nego CR37, aludiravši na njegove godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, bilo je i onih koji su ga branili. "Svi ga žele vidjeti kako pada, ali u njemu Portugal ima vođu, prvaka, pobjednika. Njegovo Svjetsko prvenstvo počinje sada", jedan je od komentara.

Bilo kako bilo, Portugalci bi vjerovatno trebali imati više poštovanja za svoju legendu. Ronaldo je za Portugal nastupio 194 puta i postigao 118 golova, te je s ovom malom zemljom osvojio Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Top Komentari

denimen9
GOAT, veći od repke. Ima da ga slušaju tamo
2 5
Adrian
Realno, samo njegovo prisustvo na terenu po protivnike je drugacije, pritom je pravi kapiten na terenu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi