Portugal, Švicarska i Mađarska opravdali uloge favorita
Foto: EPA

Grupa B, kvalifikacije za SP

Portugal, Švicarska i Mađarska opravdali uloge favorita

Portugal je, očekivano, veoma lako došao do trijumfa nad Farskim Otocima. Portugalci su na kraju, predvođeni sjajnim Cristianom Ronaldom slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1.

Portugal je poveo sjajnim škaricama Ronalda iz treće minute, da bi, isti igrač, s bijele tačke povisio na 2:0 u 29. minuti.

Farski Otoci su, ipak, prije odlaska na pauzu uspjeli postići gol. Strijelac je bio Baldvinsson u 38. minuti.

Ipak, sve nade gostiju da mogu do iznenađenja srušio je Carvalho golom u 58. minuti za 3:1.

Ronaldo je kompletirao svoj hat-trick u 65. minuti, dok je Oliveira u 84. postavio konačnih 5:1.

Švicarska je, također lagano, savladala Andoru i zadržala prvo mjesto u Grupi B. Slabašna Andora nije mogla pružiti veliki otpor odličnim Švicarcima koji su na kraju slavili rezultatom 3:0.

Prvi pogodak za Švicarce je postigao Haris Seferović u 43. minuti, da bi, isti igrač, u 63. minuti postigao i gol za 2:0. Lichtsteiner je "završio posao" samo četiri minute kasnije postigavši pogodak za 3:0.

Kao i Portugal i Švicarska i Mađarska je opravdala ulogu favorita i savladala Latviju sa 3:1.

Mađari su, na svom terenu, stigli do vodstva već u šestoj minuti preko Kadara, da bi 20 minuta kasnije Szalai povisio na 2:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, Latvija je uspjela smanjiti preko Freimainsa u 40. minuti, a rezultatom 2:1 se i otišlo na odmor.

Pobjedu Mađarske potvrdio je Dzsudzsak u 68. minuti golom nakon odličnog ubacivanja iz slobodnog udarca.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi