Ronaldova bahatost nema granica: Ovaj potez će izazvati novi "zemljotres" u Portugalu!

Nezadovoljan jer nije igrao od početka utakmice

Ronaldova bahatost nema granica: Ovaj potez će izazvati novi "zemljotres" u Portugalu!

E. Čaušević

Portugal je večeras u osmini finala Svjetskog prvenstva deklasirao Švicarsku sa 6:1 i plasirao se dalje, a utakmicu na Lusail stadionu obilježio je novi bahati potez Cristiana Ronalda koji je bio ljut što je večerašnju utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače.

Selektor Portugala, Fernando Santos, iznenadio je fudbalsku javnost nakon što je sat vremena pred početak utakmice protiv Švicarske saopštio da Cristiano Ronaldo nije u početnom sastavu.

Ronaldo je igrao sve utakmice Portugala u grupnoj fazi i mnogi su bili šokirani odlukom Santosa da ostavi svog najboljeg igrača večeras na klupi, ali očito da je htio da mu da do znanja koje gazda u reprezentaciji.

Naime, portugalski mediji već danima špekulišu da je odnos Santosa i Ronalda narušen nakon utakmice protiv Južne Koreje i to se očito večeras pokazalo tačnim.

Ronaldo je protiv Južne Koreje jasno negodovao Santosu što ga je ranije izveo s terena, a selektor Portugala nakon te utakmice poručio je da mu se takvo ponašanje Cristiana uopšte ne sviđa i da će oni to riješiti iza zatvorenih vrata.

Da problem baš i nije riješen pokazalo se večeras jer je Ronaldo ostao na klupi, a šansu je dobio tek u finišu utakmice i to nakon što su navijači na tribinama skandirali uporno njegovo ime.

Oglasi

Santos je uveo Ronalda u igru kako više ne bi slušao povike s tribina. No, i nakon što je utakmica završena vidjelo se da je CR itekako razočaran i ljut zbog večerašnjeg razvoja situacije.

Dok su ostali igrači Portugala slavili pobjedu i plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pojavio se video na Twitteru na kojem se jasno vidi da je Ronaldo nakon završetka meča odmah otišao u svlačionici.

Ronaldo nije ostao sa saigračima na terenu da proslavi visoku pobjedu protiv Švicarske i očito je da je razočaran i nezadovoljan što Santos odlučio da ostavi na klupi, ali ni ovakav potez mu sigurno neće pomoći da se to promijeni.

Oglasi

Jedan od najboljih igrača svih vremena bi vrlo lako mogao izgubiti mjesto u startnoj postavi pogotovo nakon što je Goncalo Ramos iskoristio šansu koju mu je dao Santos da igra umjesto Ronalda jer je ovaj 21-godišnjak večeas zabio hat-trick.

To je bio prvi hat-trick koji smo vidjeli na ovom Mundijalu, ali i jasna poruka Ronaldu da njegovo mjesto u startnoj postavi više uopšte nije sigurno i da mlađi igrači spremno čekaju svaku priliku da zauzmu njegovu poziciju.

Portugal će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Maroka koji je danas u osmini finala napravio senzaciju pobjedom protiv Španije.

Ova utakmica igra se u subotu sa početkom u 16 sati i bit će zanimljivo vidjeti da li će Santos ponovo ostaviti Ronalda na klupi što bi se lako moglo desiti nakon večerašnjeg njegovog poteza, ali i fantastične utakmice Ramosa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ramos je na kraju zasluženo dobio i nagradu za najboljeg igrača utakmice i oduševio je fudbalsku javnost svojom večerašnjom predstavom.

Top Komentari

Zenicanin
Ma otjero bi ja njega. Nisu u Mancesteru budale.
8 3
MaDaj
Neko mu treba objasniti da nije vise CR7 nego CR37, tvoje je proslo djede
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi