Portugal večeras igra protiv Luksemburga, za Ronalda je ovo itekako poseban meč

Ulazi u klub 700?

Portugal večeras igra protiv Luksemburga, za Ronalda je ovo itekako poseban meč

E. Škorić

Portugal kao veliki favorit večeras dočekuje Luksemburg, a sve oči uprte su u Cristiana Ronalda.

Portugalci ne bi trebali imati problema protiv Luksemburga, a Ronaldo će bit posebno motivisan jer bi mogao da postane tek šesti igrač koji je stigao do cifre od 700 pogodaka na zvaničnim utakmicama.

Zvijezda Juventusa ima 698 pogodaka i na pragu je velikog dostignuća, pa su mu neophodna 'samo' dva gola protiv slabašnog Luksemburga.

On je na 160 mečeva u dresu Portugala zabio 93 gola, a još 605 igrajući za Sporting, Manchester United, Real i Juventus.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mogao bi da postane tek šesti igrač sa 700 pogodaka u zvanučnim utakmicama. O dabranom društvu su Jozef Bican sa 805 golova, Romario sa 772, Pepe sa 7676, Ferenc Puškaš sa 746 i Nijemac Gerd Muller sa 735 golova.

Top Komentari

premium
Pepe 7676 woow neće ga nikad niko stići, aferim
0 1
Bijelic
To je Pepe iz Portugala, bivsi štoper Reala, PEPIJA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije