Portugalci žele da tuže Ćiru Blaževića

Zbog izjava o kupovini utakmica

Portugalci žele da tuže Ćiru Blaževića

Edmir Škorić

Bivši bh. selektor Miroslav Ćiro Blažević je jučer izjavio kako je Portugal kupio utakmicu protiv BiH u baražu 2009. godine.

Ćiro je to izjavio dan uoči meča osmine finala Evropskog prvenstva između Portugala i Hrvatske (igraju večeras). Mnogi regionalni portali su objavili famoznu izjavu, a sada stiže i prijetnja Portugalaca kako će tužiti nekadašnjeg hrvatskog i bh. selektora.

"Gospodin Blažević je opterećen mržnjom i vrlo je prkosan čovjek. Da ima kakav kredibilitet, s njegovim iskustvom, sigurno bi pomogao Hrvatskoj u pripremama za utakmicu s Portugalom, ali očito ga nema", tvrde Portugalci.

Ćiro je također optužio lisabonski Sporting da je kupio utakmicu protiv Dinama u prošlosti, a tada je upravo Ćiro bio trener Modrih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi