Ćiro: Zatekao sam prostitutku u sobi mojih reprezentativaca!

Trener svih trenera ispričao zanimljivu anegdotu

Ćiro: Zatekao sam prostitutku u sobi mojih reprezentativaca!

Za Miroslava Ćiru Blaževića vole reći da je trener svih trenera, ne samo zbog bogate karijere i uspjeha u poslu, već i zbog brojnih zanimljivosti koje su decenijama pratile njegov rad, gdje god je radio.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine i trener Slobode najavio je izdavanje knjige naziva "Pakao moga posla", koja će se svjetlo dana ugledati tek nakon njegove smrti.

"Pišem knjigu koja će izaći nakon moje smrti. Ona se zove 'Pakao moga posla', jer je moj posao definisan kao mala satisfakcija kada nešto osvojiš i veliko razočarenje kada završiš na cesti. Biti trener nije posao, već avantura, a formula za uspjeh je talenat, motiv, karakter, inteligencija, evolucija, kapital i ambijent. Ako samo jedan od ovih faktora nedostaje, teško da ćete uspjeti", započeo je Blažević svoje izlaganje u Osijeku, nakon čega je progovorio o temama koje su nasmijale sve prisutne.

Popularni Ćiro je ispričao i zanimljivu anegdotu iz vremena kada je bio selektor Hrvatske. Tada je, kaže, u jedan sat iza ponoći ordinirao po hotelu tražeći one koji ne spavaju i narušavaju disciplinu, a potraga ga je dovela pred sobu u kojoj se nalazila - prostitutka!

"Ovo je intimna priča. Pred jednom sobom čujem 'porno zvukove'. Vičem: 'Otvori!', a Bokšić odgovara: 'Spavamo'. 'Ma k***c vi spavate, otvaraj!', rekoh im, a Štimac mi otvori. Ulazim u sobu, a kupatilo zaključano... Ponovo se proderem, a Bokšić otvara i prostitutka počne bježati...", započeo je Ćiro, a onda nastavio:

"Uhvatim je za torbu i pitam je jesu li platili. Odgovara da jesu, nakon čega sam je otjerao. Šta sada sa Bokšićem i Štimcem? Štimca bih odma potjerao, ali Bokšića volim jer je on model čestitoće, a ovaj ga navukao i doveo mu mačku u sobu. Odlučio sam da šutim, jer će mi to možda i zatrebati. I stvarno. Dolaze mi Ivanković i Katalinić s pričom da se pobunio dalmatinski klan – Bokšić, Štimac, Bilić, Asanović i Jarni. Dosta im je što su po medijima samo Šuker i Boban. Hoće i oni...".

Priča je dobila i zanimljiv završetak, kojeg je Ćiro ponovo opisao u detalje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo trening, a u ševi Boban i Štimac. Boban tu nikada ne griješi. Štimac odjednom skoči na njega, opsova mu, a ja ga uhvatim i kažem: 'P***a ti materina, kada te je Boban spašavao od kurvi, bio ti je dobar!'. Potom je skočio, zagrlio ga i rekao 'Bobane moj!'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi