Portugalci žele prvu pobjedu na Mundijalu u Rusiji

Poznati sastavi obje ekipe

Portugalci žele prvu pobjedu na Mundijalu u Rusiji

Endin Čaušević

Nakon remija u prvom kolu protiv Španije (3:3) reprezentacija Portugala danas igra protiv Maroka.

Aktuelni prvaci Evrope danas će sigurno tražiti svoju prvu pobjedu na ovom izdanju Mundijala što bi im sigurno olakšalo put prema nokaut fazi. Portugalci su protiv Španije izbjegli poraz u zadnjim minutama na krilima Ronalda od kojeg se i danas najviše očekuje.

S druge strane, Marokanci će pokušati da se iskupe svojim navijačima nakon neočekivanog poraza u prvom kolu od Irana. Do početka meča na Luzhniki Areni u Moskvi ostalo je nešto više od pola sata, a oba selektora saopštila su početne sastave.

Portugal: Patricio, Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Moutinho, Joao Mario, Bernardo Silva, Guedes, Ronaldo.

Maroko: Munir, Hakimi, Da Costa, Benatia, Dirar, El Ahmadi, Boussoufa, Ziyech, Belhanda, Amrabat, Boutaib.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Klupa Portugala: Lopes, Beto, Alves, Dias, B. Fernandes, M. Fernandes, Martins, Ricarto Pereira, Quaresma, Rui, Adrian Silva, Andre Silva.

Klupa Maroka: Bono, Tagnaouti, Bennasser, Amrabat, Bougaddouz, Carcela-Gonzalez, El Kaabi, En Nesyri, Fajr, Harit, Mendyt, Saiss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi