Portugalska legenda dolazi u najslabiji tim Serie A
Foto: EPA

Alves u Beneventu

Portugalska legenda dolazi u najslabiji tim Serie A

M. Šljivak

Najslabiji tim italijanske Serie A Benevento dobiće veliko pojačanje za ostatak sezone.

Novi član ovog tima postaće legendarni portugalski defanzivac Bruno Alves, koji će u narednim danima potpisati ugovor sa poljsednjeplasiranim timom Serie A.

Benevento se već dogovorio sa Glasgow Rangersima oko cijene za 36-godišnjeg štopera. Preostalo je još da se dogovore sa igračem, ali ni to ne bi trebao biti problem.

Alves će tako napustiti redove škotskog velikana, te će se nakon šest mjeseci vratiti u Italiju, gdje je prošle sezone igrao za Cagliari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri Alves je najveći trag ostavio u redovima portugalskog velikana Porta. Tu je igrao od 2002. do 2010. godine, a zatim je igrao za Zenit, Fenerbahče, Caglari, a član Rangersa je od prošlog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi