Benevento ukrao pojačanje Crvenoj zvezdi

Đuričić stiže na posudbu

Benevento ukrao pojačanje Crvenoj zvezdi

Posljednjeplasirani tim Serije A Benevento uskoro će angažovati još jedno pojačanje s kojim će pokušati napraviti čudo i opstati u Seriji A.

Prema pisanju italijanskih medija, srbijanski fudbaler Filip Đuričić dogovorio je prelazak iz Sampdorije u Benevento, gdje će pola godine nastupati kao posuđen igrač.

S obzirom da se u Sampdoriji nije naigrao, na prelazak u Benevento gleda kao na novu šansu da oživi karijeru jer nije imao uspjeha ni na prethodnim posudbama u Anderlechtu, Southamptonu i Mainzu.

Đuričićev ugovor sa Sampdorijom važi do ljeta 2018. godine kada će postati slobodan igrač, pa ostaje da se vidi hoće li nakon njegovog isteka potpisati ugovor sa Beneventom. Ako ovaj klub ispadne u Seriju B, šanse za to će biti minimalne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Filipa Đuričića je ovog januara interes pokazala i Crvena zvezda, ali je 25-godišnji fudbaler ipak izabrao da ostale u Seriji A pa makar i u najlošijem klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi