Posao oko Coste je završen, čeka se potvrda
Foto: EPA

Odlazi u Atletico Madrid

Posao oko Coste je završen, čeka se potvrda

M. Šljivak

Ekipa Chelseaja navodno je dogovorila prodaju španskog napadača Diega Coste.

Sjajni napadač je krajem prošle sezone prekrižen od strane menadžera Antonija Contea, te je on već četiri mjeseca bez odigrane utakmice.

Međutim, činjenica da nije u takmičarskoj formi ne odbija klubove koji ga žele, pa je tako tokom ljeta odbio nekoliko veoma dobrih ponuda.

Tražili su ga timovi iz Turske. Chelsea ga je želio posuditi Bešiktašu i Fenerbahčeu, ali na kraju od odlaska nije bilo ništa.

Njegova jedina želja je povratak u Atletico. To će mu se na kraju i ostvariti jer je prema navodima Sky Sportsa, Chelsea odlučio da ga u januaru pusti u Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako suma još uvijek nije dogovorena, pretpostavlja se da će se klubovi naći na cifri između 30 i 50 miliona funti, pa će Costa već za nekoliko mjeseci obući dres voljenog kluba.

Španski napadač je u prethodne tri sezone odigrao ukupno 120 utakmica za Chelsea, a postigao je 59 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi