Posao propao u posljednji čas: Vlasnici Liverpoola odbili prodati klub poznatoj arapskoj porodici
Rođak vlasnika Manchester Cityja želio je kupiti Liverpool u najvećem poslu ikad (Foto: EPA)

Porodica Bin Zayed pokušala kupiti Redse

Posao propao u posljednji čas: Vlasnici Liverpoola odbili prodati klub poznatoj arapskoj porodici

Midhat Šljivak

Vlasnici engleskog velikana Liverpoola odbili su ponudu od čak dvije milijarde funti koju su dobili od poznate arapske porodice kojoj pripada i vlasnik Manchester Cityja Sheik Mansour.

Sheik Khaled Bin Zayed Al Nehayan sastao se sa vlasnicima Redsa, odnosno čelnim ljudima Fenway Grupe (FSG) Johnom Henryjem i Tomom Wernerom i na stol im je stavio ponudu od dvije milijarde funti.

Međutim, dobio je negativan odgovor. Čelnici FSG grupacije su odbili ponudu bogatog sheika, a da su pristali, bila bi to najveći posao u historiji fudbala.

Navodno je dogovor bio jako blizu realizacije. Načelno su vlasnici Redsa bili spremni da prodaju klub, ali je prodaja otkazana u posljednji čas jer čelnici FSG-a vjeruju da mogu i skuplje prodati klub.

"Stav FSG grupacije je savim jasan. Klub nije na prodaju", saopšteno je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheikh Khaled Bin Zayed Al Nehayan osnovač je grupacije Bin Zayed. Posluju od 1988. godine, a radi se o rođaku Sheika Mansoura, čovjeka koji je u Manchester City uložio stotine miliona funti prethodnih godina.

Nije samo bogati sheikh pokušao kupiti Liverpool. U oktobru su vlasnici Redsa odbili ponudu od 1,5 milijardi funti od konzorcijuma PCP kojeg vodi Amanda Staveley.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi