Posebna podrška: Zašto veznjak St. Gallena dolazi na utakmicu zbog Miralema Pjanića?
Alžirski fudbaler je bio zvijezda u najavi dok je nosio dres Lyona, ali nije imao sreće sa povredama koje su ga na kraju koštale velike karijere (Foto: EPA)

Porodične veze za koje rijetko ko zna

Posebna podrška: Zašto veznjak St. Gallena dolazi na utakmicu zbog Miralema Pjanića?

M. Šljivak

Torinski Juventus večeras će u posljednjem susretu grupne faze Lige prvaka gostovati u Švicarskoj kod Young Boysa.

Juve će imati šansu da potvrdi prvo mjesto u grupi, a na terenu bi se od prve minute trebao naći i bh. veznjak Miralem Pjanić.

Imaće Pjanić veliku podršku sa tribina, a tamo će biti veznjak švicarskog St. Gallena Yannis Tafer koji je u rodbinskim odnosima sa porodicom Pjanić.

Sestra Miralema Pjanića Emina udata je za ovog 27-godišnjeg Alžirca sa kojim je 2016. godine dobila sina. Yannis je nekada važio za jednog od najperspektivnijih fudbalera na svijetu, ali na velikoj sceni nikad nije zablistao.

Pjanić i Tafer igrali zajedno u Lyonu

Poznanstvo Miralema Pjanića i Yannisa Tafera aktuelno je od njihovog boravka u Lyonu od 2008. do 2011. godine. Yannis je tu upoznao i Eminu Pjanić sa kojom je započeo i vezu koja je na kraju krunisana brakom.

"On mi je kao brat. Često razgovaramo i motivacija mi je kada me pozove. Ja mu također čestitam na svakoj pobjedi. On je veoma talentovan igrač i trenutno jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Također, bez dileme je jedan od najboljih izdvođača slobodnih udaraca. Izgradio je veliku karijeru i veoma mi je drago zbog toga", rekao je za švicarske medije Tafer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tafer je nekada važio za velikog talenta francuskog fudbala. Prošao je sve omladinske selekcije Trikolora, a Marca ga je stavila na listu 11 najperpsektivnijih fudbalera gdje su bili još Neymar, Lukaku, Gotze...

Međutim, povrede su uništile karijeru danas 27-godišnjeg Tafera. Nije dostigao nivo igre kakav mu se predviđao, ali barem se može pohvaliti da mu je zet velika zvijezda evropskog fudbala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi