Posebni svima odgovara uz pomoć statistike, a sada je ili postao senilan ili svjesno laže?

Promašio je

Posebni svima odgovara uz pomoć statistike, a sada je ili postao senilan ili svjesno laže?

E. Škorić

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho nema uzalud nadimak The Special One.

Toliko je Poseban da je čak spreman da laže novinare samo kako bi opravdao svog napadača. Nakon remija protiv bivšeg kluba Manchester Uniteda (1:1) Mourinho je branio Kanea, koji je postigao sedam golova na 11 utakmica do nesretne povrede.

Mourinho je na neke kritike odgovorio kako su njegovi napadači obično bili uvijek efikasni, pa je iznio statistike svojih bivših golgetera poput Didiera Drogbe, Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, Diega Milita i Zlatana Ibrahimovića.

Međutim, neki brojevi su bili skroz pogrešni. Rekao je Mourinho da je u četiri sezone koje je proveo s Drogbom napadač postigao 186 golova, ali Drogba je tokom karijere u Chelseaju zabio 164 gola, a samo 73 gola su bila pod vodstvom Portugalca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da je Mourinho 'dodao' Drogbi 113 golova u toku perioda kada su sarađivali u Chelseaju. Ko zna, možda je na kraju krajeva računao i one postignute na treninzima?

Promašio je i sa Zlatanom. Rekao je da je proveo s njim sezonu i pol, ali je s Ibrom radio tri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi