Poslao Stoke u Championship, pa uputio izvinjenje

Van Aanholt pokazao klasu

Poslao Stoke u Championship, pa uputio izvinjenje

Stoke je danas hvatao posljednji voz spasa protiv Crystal Palacea. Ipak, popularni Grnčari su na kraju poraženi sa 2:1 u ovom susretu 37. kola Premier lige, pa će se naredne sezone takmičiti u Championshipu.

Lambertovi izabranici su današnjim porazom izgubili šanse za opstanak u eliti, a presudio im je gol Patricka van Aanholta iz 86. minute.

Naime, Stoke je uspio povesti na svom terenu preko Shaqirija u 43. minuti, ali onda u drugom poluvremenu Crystal Palace stiže do preokreta.

Prvo je u 68. minuti McArthur pogodio za 1:1, da bi Van Aanholt u 86. postavio konačnih 2:1 za Crystal Palace.

Van Aanholt je svoj gol proslavio na stadionu Stokea, ali je nakon utakmice ipak odlučio uputiti izvijenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Inače volim proslaviti kada postignem gol, ali sada bih se želio izviniti Stoke Cityju i njihovim navijačima. Volio bih da vas moj gol nije poslao u drugu ligu, ali vratit ćete se vi brzo! Stoke je veliki klub sa sjajnim navijačima", napisao je Van Aanholt na svom Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi