Postave za Derby della Madonnina: Eriksen na klupi, Ibrahimović od prve minute

Još samo sat vremena do utakmice

Postave za Derby della Madonnina: Eriksen na klupi, Ibrahimović od prve minute

Fudbaleri Intera i Milana za nekih sat vremena počinju veliki Derby della Madonnina.

Bit će ovo jako važna utakmica za oba kluba i pored želje da se pobijedi veliki rival jer tabela je u ovom trenutku isto tako vrlo bitna.

Inte juri lidera Juventusa koji je sinoć doživio poraz od Verone dok Milan još uvijek "ganja" četvrto mjesto i Ligu šampiona.

Antonio Conte je u ovom susretu na klupi ostavio Christiana Eriksena koji je prije 15-ak dana stigao iz Tottenhama, dok je mjesto u prvoj postavi dobio Alexis Sanchez koji se potpuno oporavio od povrede i imat će važnu ulogu večeras. U timu nema Lautara Martineza koji je suspendovan radi crvenog kartona.

S druge strane, u timu je Zlatan Ibrahimović koji je bio pod malim upitnikom zbog povrede, a bh. golman Asmir Begović ostao je na klupi jer je prednost naravno opet dobio Gianluigi Donnarumma. Drugi bh. igrač Rade Krunić je, kako se od ranije zna, povrijeđen i nema ga u sastavu.

Inter: Padelli; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Vecino, Brozović, Barella, Young; Alexis Sanchez; R Lukaku.

Milan: Donnarumma, Conti, Kjaer, Romagnoli, Hernandez, Castillejo, Kessie, Bennacer, Rebić, Calhanoglu, Ibrahimović.

Meč počinje od 20.45 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi