"Pošteno bi bilo da se sezona nastavi jer klubovi mogu podnijeti igranje svako dva dana"

Jasna poruka igrača Manchester Uniteda

"Pošteno bi bilo da se sezona nastavi jer klubovi mogu podnijeti igranje svako dva dana"

E. Čaušević

Fudbalske lige u skoro cijeloj Evropi prekinute su prije skoro tri sedmice zbog pandemije koronavirusa.

Još uvijek nije poznato kada će se sezona nastaviti, a mnogi se nadaju da bi se to moglo desiti u maju. Englezi su nedavno donijeli odluku da se sezona prekida do 30. aprila, a nakon toga će biti održan novi sastanak.

Igrači se još uvijek nalaze u kućnoj izolaciji, te nema tačnih informacija kada će početi zajednički treninzi. Fudbaleri Manchester Uniteda, Andreasu Pereiri, je očito dosadilo biti u izolaciji, te se nada da će se sezona uskoro nastaviti.

"Želim da se sezona što prije nastavi, ali razumijem da je ovo jako težak period i da je zdravlje ljudi najbitnije. Volio bih da možemo nastaviti sezonu pa čak i da igramo utakmice svaki dan. Bilo bi zaista loše da se sezona ne završi i iskreno pogrešno", rekao je Pereira, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrači koji su bili povrijeđeni su se većinom oporavili tokom ove pauze. Klubovi imaju velike rostere i ne vidim problem da se utakmice igraju svaka dva dana. Bolje i to nego da se ne igra nikako sezona".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi