Postignut dogovor o transferu Dimitrija Payeta

Payet u Marseilleu

Postignut dogovor o transferu Dimitrija Payeta

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Dimitri Payet napustiće ekipu West Hama u narednim danima.

Ovaj sjajni fudbaler je odbio nastupati za londonski klub i otvoreno je zatražio transfer do kraja januara, a kao novi tim spominje se Marseille.

Engleski mediji su danas donijeli informaciju kako je dogovoren posao između dva tima i da će sve biti gotovo u narednim danima.

Čekićari će od Marseillea dobiti 25 miliona eura od čega će tri miliona biti u raznim bonusima.

Posao je francuskom velikanu pokušao upropastiti neimenovani kineski klub, ali će Payet ipak ponovo obuću dres ekipe s Velodromea.

Sjajni francuski fudbaler je u West Ham stigao upravo iz Marseillea 2015. godine za 15 miliona eura i u Premiershipu je naprosto eksplodirao, a u 60 utakmica za Čekićare postigao 15 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Payet se ranije povezivao s Real Madridom, no on će se na kraju skrasiti tamo gdje se najbolje osjeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi