Postoje igrači koje Real može dovesti unatoč zabrani
FOTO: EPA

Zidane razočaran odlukom

Postoje igrači koje Real može dovesti unatoč zabrani

Žalba Real Madrida vezana za zabranu kupovanja fudbalera do 2018. godine je odbijena od strane FIFA-e. 

Kraljevski klub je zajedno sa rivalom Atleticom kažnjen za kršenje pravila o angažmanu stranih igrača mlađih od 18 godina, a ono što preostaje Realu je mogućnost vraćanja igrača s posudbe i potpisivanje iz omladinskog pogona. 

Među igračima koje će Real Madrid imati pravo 'dovesti' je i mladi Zidaneov sin Enzo koji igra za Castillu kao i Martin Odegaard. Na posudbi u Njemačkoj su Borja Mayoral (Wolfsburg) i Jesus Vallejo (Eintracht), dok u Primeri igraju Burgui (Sporting Gijon), Diego Llorente (Malaga) i Marcos Llorente (Alaves). 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane je prethodno kaznu koja je izrečena opisao kao apsurdnu, dodavši da vjeruje da će odluka biti promijenjena nakon žalbe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi